Gert Nielsen

Gert Nielsen. Bildet er tatt av profesjonell fotograf og ser mye bedre ut enn virkeligheten.

Jeg er utdannet som akademiingenør ved Ålborg Universitet med spesialisering innen det som på fint het «termomekanisk konstruksjonsteknikk». Det er egentlig en gammeldags maskiningeniør med spesialisering på energiomsetning, som motorer, pumper, turbiner og den slags.

Da jeg var ferdigutdannet som ingeniør i Danmark i 1991 var det så mange ingeniører i overskudd at man kunne ha fôret svin med dem. Det har siden visst seg som en god ting for meg, da jeg måtte ta hva jeg kunne få og derved har jeg fått en svært bred erfaringsbase.

I 2000 valgte jeg å prøve meg på å jobbe i Norge, etter verneplikt på Grønland har jeg alltid trukket nordover, og jeg må si at jeg trives svært godt i dette vennlige landet, så godt at jeg i 2011 valgte å bli norsk statsborger.

Jeg har tidligere jobbet som gymnaslærer, som selger innen ventilasjonsutstyr, salgsstøtte ved Dantherm i Danmark, systemdesigner, systemanalytiker, programutvikler, fagansvarlig kulde med ansvar for naturlige kuldemedier ved GK Kulde og kulderådgiver.

I dag driver jeg så mitt eget rådgivingsfirma med fokus på energioptimale, men samtidig robuste og lønnsomme termiske løsninger. Bakgrunnen for at jeg mente at å ta dette steget var fornuftig, er at etter å ha jobbet i mange år med utfordringene som man dessverre opplever gang på gang rundt varme- og kuldesystemer så jeg en mulighet for å drive butikk.

Som en del av denne butikken er jeg innleiet til NEMITEK, tidligere Norsk VVS som fagsjef innen termisk energiproduksjon. Her er det jo lett for at det kun komme til å handle om kuldemaskiner og varmepumper, men solvarme, biobrensler etc. er en del av mitt ansvarsområde.

Jeg er jevnlig brukt på ingeniørutdanningen i Bergen som veileder og kursholder, og jeg har drevet med kursvirksomhet i regi av Nemitek, sist et utfasningsroadshow hvor temaet var utfasing av HFK- kuldemedier og utfasing av fossilolje i byggoppvarming.

Jeg skriver en månedlig kommentar i Norsk VVS som kalles «Motstrøms» hvor målet er å ruske opp i en litt for tilbakelent og selvtilfreds bransje. Lenken her går til den seneste kommentaren. https://nemitek.no/stilte-i-hjelm-i-oppvaskmotet/